WRO 2022
ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Заједничко за све категорије

Због пандемије која је у току, флексибилни смо у вези са регистрацијом тимова. Тренери могу заменити једног или више чланова тима до 2 дана пре дана такмичења слањем е-поште на ezs@wro.hu.

Важно : након затварања регистрације нећемо моћи да променимо редослед кетеринга екипе, па ћемо фактурисати оригинални износ кетеринга. У случају да тим не може да се такмичи због болести, контактирајте нас путем е-поште!

Minden kategóriában a versenyző csapatoknak a verseny napja előtt 2 nappal fel kell töltenie a csapattagok és a csapatvezető által is aláírt Etika Kódexet. Ezzel elfogadják az igazságos és fair versenyzés elveit. Ezeket akkor küldjük el a csapatvezetők számára, mikor a regisztrációs idő lejárt.
Future Innovators kategóriában továbbá fel kell tölteni 5 nappal a verseny napja előtt a Projekt Beszámolót és a projektet bemutató videót is.

RoboMission

Општа питања

Национално финале ће бити једнодневни догађај, стога смо поново размотрили тачку 8.3.3 општих правила. Тимови НЕЋЕ морати да доносе своје роботе растављене, робот МОЖЕ да се састави пре такмичења.

Батерије величине АА могу се користити у националном финалу, али препоручујемо употребу ЛЕГО батерија, јер је њихова употреба обавезна у међународном финалу.

A robotot, programozáshoz eszközt (laptop, tablet), csere alkatrészeket. Versenyasztalt, versenypályát, pályaelemeket a versenyasztalhoz a szervezők biztosítanak.

Igen. Sajnos nem minden pontozólap tartalmazza ezt az információt, de mindegyik korosztályra igaz, hogy a Parkolásért és a Bónusz pontokért szereznie kell a csapatnak legalább 1 alapkihívásból származó pontot is.

Elementary

Junior

Да, елементи воде могу бити испод или чак унутар робота, поента је да се потпуно уклапају у почетно подручје са роботом.

A szabályzatban rosszul szerepel, hogy 0 pontot ér az a vegyianyag elem, amelyik csak részben található a biztonságos tároló területén. Természetesen jár érte a 8 pont, amiért már nincs a gyár területén.

Senior

Egy szennyeszsák akkor van a szennyestartóban, hogyha a szennyestartón belüli pályafelülettel érintkezik. Elhelyezkedhet teljesen a felületen vagy megtámaszkodhat a szennyestartón, mindkét esetben szabályos.

Future Innovators

Општа питања

На лицу места је дозвољено највише 1 литар воде или течности. Више течности се може користити у демонстрационом видеу, али пројекат треба да буде представљен на неки други начин на лицу места.

Nem, de érdemes. Anyanyelven is előadhatók a prezentációk. Viszont mivel minden csapatot potenciálisan Nemzetközi Döntőre kijutó csapatként kezelünk, ezért a bírók a pontozásnál a prezentációkra, előadásmódra több pontot fognak adni azoknak a csapatoknak, akik már eleve angolul adnak elő. Így biztosítjuk, hogy valóban a legesélyesebb és legfelkészültebb csapat jusson ki a Nemzetközi Döntőre.

sr_RSСрпски језик