WRO 2022
Kérdések és válaszok

Általános minden kategóriához

A járványhelyzetre való tekintettel rugalmasan kezeljük csapatok tagjainak regisztrációját. Egy vagy akár az összes csapattag cseréje lehetséges a verseny napja előtti 2. napig az ezs@wro.hu címre küldött emailben.

Fontos: a regisztrációs időszak lezárása után leadott változtatások esetén nem tudjuk megváltoztatni az étkezési igényeket, így minden esetben az eredetileg megadott étkezési igényeknek megfelelő számlát állítunk ki. Amennyiben egy csapat megbetegedés miatt nem tud részt venni a versenyen, úgy mindenképp vegye fel a kapcsolatot velünk emailben!

Minden kategóriában a versenyző csapatoknak a verseny napja előtt 2 nappal fel kell töltenie a csapattagok és a csapatvezető által is aláírt Etika Kódexet. Ezzel elfogadják az igazságos és fair versenyzés elveit. Ezeket akkor küldjük el a csapatvezetők számára, mikor a regisztrációs idő lejárt.
Future Innovators kategóriában továbbá fel kell tölteni 5 nappal a verseny napja előtt a Projekt Beszámolót és a projektet bemutató videót is.

RoboMission

Általános kérdések

Mivel a Nemzeti Döntő egy egynapos esemény lesz, ezért a RoboMission kategória Általános szabályzat 8.3.3. pontját pontosítjuk: a csapatok összeszerelt állapotban hozhatják magukkal a robotjaikat a versenyre.

A nemzeti döntőben használhatók AA méretű elemek, de javasoljuk a LEGO akkumulátorok használatát, mivel kijutás esetén a Nemzetközi Döntőn azok használata kötelező.

A robotot, programozáshoz eszközt (laptop, tablet), csere alkatrészeket. Versenyasztalt, versenypályát, pályaelemeket a versenyasztalhoz a szervezők biztosítanak.

Igen. Sajnos nem minden pontozólap tartalmazza ezt az információt, de mindegyik korosztályra igaz, hogy a Parkolásért és a Bónusz pontokért szereznie kell a csapatnak legalább 1 alapkihívásból származó pontot is.

Elementary korosztály

Junior korosztály

Igen, a víz elemek lehetnek a robot alatt vagy akár benne is, a lényeg, hogy a robottal együtt teljesen beleférjenek a rajt területbe.

A szabályzatban rosszul szerepel, hogy 0 pontot ér az a vegyianyag elem, amelyik csak részben található a biztonságos tároló területén. Természetesen jár érte a 8 pont, amiért már nincs a gyár területén.

Senior korosztály

Egy szennyeszsák akkor van a szennyestartóban, hogyha a szennyestartón belüli pályafelülettel érintkezik. Elhelyezkedhet teljesen a felületen vagy megtámaszkodhat a szennyestartón, mindkét esetben szabályos.

Future Innovators

Általános kérdések

A helyszínen maximum 1 liter víz vagy folyadék használata megengedett. A bemutató videóban lehet használni több folyadékot, de a helyszínen valamilyen más módon kell bemutatni a projektet.

Nem, de érdemes. Anyanyelven is előadhatók a prezentációk. Viszont mivel minden csapatot potenciálisan Nemzetközi Döntőre kijutó csapatként kezelünk, ezért a bírók a pontozásnál a prezentációkra, előadásmódra több pontot fognak adni azoknak a csapatoknak, akik már eleve angolul adnak elő. Így biztosítjuk, hogy valóban a legesélyesebb és legfelkészültebb csapat jusson ki a Nemzetközi Döntőre.

hu_HUMagyar